Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΑΛΑ ΡΟΥΝΤΟΣ

  • Κομμάτια μερίδας αρνίσια ψαχνά από χεράκι,
  • Κομματια μεριδας χοιρινά από σπάλα ψαχνά πάντοτε.
  • Κομμάτια μεριδας μοσχάρι από μαλακά μέρη(προαιρετικά)

(Μπορούμε να  βάλουμε όποιο συνδυασμό κρέατος θέλουμε , ή τα δύο πρώτα ή και τα τρία ,ή καποιον άλλον).

 Επιπλέον  υλικά(όποιο συνδιασμό κι αν εκτελέσουμε)

  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες χοντρά στα 4.,
  • ρίγανη   όχι πάρα πολλή.
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι και θρούμπη  προαιρετική
θα χρειαστούμε ακόμα
  • Μερικά καλαμάκια ξυλάκια χονδρά
  • 1 λαδόκολλα κομμένη στα δύο.
  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • 1 ταψί πυρέξ
Εκτέλεση
  • Στο ταψί το πυρέξ τοποθετώ σταυρωτά την λαδόκολλα.
  • Τοποθετώ μέσα αλατοπιπερομένα  τα κομμάτια ανακατεμένα και τα στρώνουμε.
  • Ανάμεσά τους ρίχνω τα κομμάτια της πιπεριάς, τις ροδέλες του κρεμμυδιού , το λάδι, την ρίγανη, το θυμάρι, και τα σκεπάζουμε με τις λαδόκολλες που εξέχουν από το ταψί.
  •  Σκεπάζω από επάνω με το αλουμινόχαρτο.
  • Βάζω   το ταψί στο ψυγείο στην συντήρηση για  12 ώρες το λιγότερο.
  • Κατόπιν το βγάζω και το ψήνω ξεσκέπαστο  από λαδόκολλες και αλουμίνιο  στους  180ο  Κ. για  12΄της ώρας  ή αν επιθυμούμε λίγο περισσότερο.
  • Συνήθως στα 12΄, της ώρας το κρέας μας είναι λουκούμι!
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου