- Κομμάτια μερίδας αρνίσια ψαχνά από χεράκι,
- Κομματια μεριδας χοιρινά από σπάλα ψαχνά πάντοτε.
- Κομμάτια μεριδας μοσχάρι από μαλακά μέρη(προαιρετικά)
(Μπορούμε να βάλουμε όποιο συνδυασμό κρέατος θέλουμε , ή τα δύο πρώτα ή και τα τρία ,ή καποιον άλλον).
Επιπλέον υλικά(όποιο συνδιασμό κι αν εκτελέσουμε)
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες χοντρά στα 4.,
- ρίγανη όχι πάρα πολλή.
- Αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι και θρούμπη προαιρετική
- Μερικά καλαμάκια ξυλάκια χονδρά
- 1 λαδόκολλα κομμένη στα δύο.
- 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- 1 ταψί πυρέξ
Εκτέλεση
- Στο ταψί το πυρέξ τοποθετώ σταυρωτά την λαδόκολλα.
- Τοποθετώ μέσα αλατοπιπερομένα τα κομμάτια ανακατεμένα και τα στρώνουμε.
- Ανάμεσά τους ρίχνω τα κομμάτια της πιπεριάς, τις ροδέλες του κρεμμυδιού , το λάδι, την ρίγανη, το θυμάρι, και τα σκεπάζουμε με τις λαδόκολλες που εξέχουν από το ταψί.
- Σκεπάζω από επάνω με το αλουμινόχαρτο.
- Βάζω το ταψί στο ψυγείο στην συντήρηση για 12 ώρες το λιγότερο.
- Κατόπιν το βγάζω και το ψήνω ξεσκέπαστο από λαδόκολλες και αλουμίνιο στους 180ο Κ. για 12΄της ώρας ή αν επιθυμούμε λίγο περισσότερο.
- Συνήθως στα 12΄, της ώρας το κρέας μας είναι λουκούμι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου